DalaDansen.se måndag 26 feb 2024, Online: 15

DalaDansen
 

Meny

» Startsidan» Annonsera

» Semlor» Vasaloppet» Svenska Rallyt» OS i Sotji» Vårtecken» Schlager» Skidor» Snödjup

» Nöjesnytt

» Dagens Rätt
» Alfta (1) » Avesta (1) » Åre (2) » Borlänge (3) » Falun (8) » Gävle (61) » Malung (3) » Orsa (8) » Sandviken (1) » Säter (1) » Söderhamn (2)
» Evenemang » Livemusik » Resor » Boende » Restaurang
» Artister/Band » Länkar
» Gästbok » Kontakta oss

Senaste nytt från Gävle!

10 st Nöjen i Gävle! (visa alla 61)

Feb
28
Ons

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
ANDREW LLOYD WEBBER CONCERT GALA
En hyllning till en av vår tids största musikalkompositörer!

Andrew Lloyd Webbers musik är full av känslor, kärlek, förförelse, romantik, humor, ilska, girighet, mod, hopp och inspiration. Hyllningsgalan förenas alla dessa känslor.
I denna kritikerrosade föreställning bjuds det på en känslomässig berg- och dalbana, framfört av fem internationellt uppmärksammade solister och en sång- och dansensemble direkt från Londons West End.

Förutom solister och ensemble så tolkas musiken även av en levande orkester bestående av 14 musiker. Kvällens engelskspråkige värd leder publiken genom den musikaliska resan och förenar de olika delarna av showen.

Färgglada kostymer, påkostad scenografi och toppmoderna ljuseffekter gör Andrew Lloyd Webber Concert Gala lika trevlig för ögonen som för öronen.

Under kvällen får vi njuta av ett urval av hans mästerverk som The Phantom of the Opera, Cats, Jesus Christ Superstar, Evita, Sunset Boulevard, Starlight Express och många, många fler.Konserttid: ca 2 x55 minuter plus paus
Arrangör: Julius Production AB

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare betalar Ordinarie pris
Mar
1
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
Takida - Boxroom Tour
Takida ger sig ut på storslagen Boxroom turné

Ett av Sveriges största rockband, Takida, åker än en gång ut på en akustisk turné, Boxroom. Det blir 21 spelningar runt om i landet med start på Cirkus i Stockholm den 15e februari.


Det är 10 år sedan Takida åkte ut på turné under samma koncept. Boxroom-konceptet är en avskalad, akustisk konserthusturné med nära relation till den sittande publiken. Det kommer bli vackert och storslaget på en och samma gång ? inramat med extra stråkar och körer.

?Vi kände att vi ville göra något annorlunda i Sverige nästa år och ytterligare en Boxroom-turné har vi pratat om i flera år nu. Så jäkla kul att det blir av igen och nu tror vi dom flesta vet vad det handlar om. Vi lämnar elgitarrerna hemma. Ses i februari. Takida.?

Takida bildades 1999 och och slog igenom stort några år senare med debutalbumet "Make You Breathe" (2006). Året därpå kom jättehiten, den numera klassiska singeln "Curly Sue". Låten parkerade sig på Trackslistans förstaplats i 10 veckor och på Svensktoppen i mäktiga 54 veckor.

Evenemangets längd är cirka 2 timmar, inklusive paus.

Arrangör: Karlsson & Norberg och United Stage

Pris:
Parkett rad 5-9: 695 kr
Parkett övriga rader, samt 1:a balkong: 595 kr
2:a balkong (delvis skymd sikt): 495 kr
Mar
2
Lör

Gävle Teater , (kl. 20:00-00:00)
 
Mårten Cvetkovic
En standupshow om kulturkrockar, borttappad manlighet och familjedrömmen som nästan blev sann.

Efter att ha träffat sin stenhårda serbiska kvinna och skaffat familj blir Mårten Andersson rejält vilse i sin manlighet. Machokultur möter mjukis-kultur och det blir massor av roliga krockar och nya insikter. Mårten upptäcker ett levande, galet Balkan där till och med husdjuren röker och Stasha möts av ett fyrkantigt, reserverat Sverige där det ska vara tyst i busskön. Dessutom börjar parets åldersskillnad göra sig rejält påmind.
2024 åker Mårten Andersson på en förlängd Sverigeturné med sin tredje soloshow, Mårten Cvetkovic som hyllats land och rike runt av både publik och recensenter. Det är en riktig feelgood-föreställning som bygger på en genuin och äkta berättelse om drömmar, kärlek, småbarnsliv, fördomar och medmänsklighet. Showen handlar också om hur det är att komma som invandrare till Sverige och för Mårten om livet som ofrivillig hemmafru och rädslan för att bli en grinig, synskadad och sittkissande svensk gubbe.
Missa inte årets varmaste humorföreställning!

Arrangör: Bokalive Sweden AB
Föreställningslängd: 90 min
Åldersgräns: 18, från 15 i målsmans sällskap
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Mar
2
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 21:00-00:00)
 
Jesper Lindell
Jesper Lindell till KAKEL i Gävle Konserthus i mars, och som support ser vi lokala fenomenet The Love Gangsters!

Jesper Lindell kommer till Gävle! September 2023 gav Jesper ut sin solo-EP "Windows Vol. 1" och därefter kom höstens samarbete med Magnus Carlson (som också stannade till i Gävle). Det blev en omfattande turné där Jesper Lindell och hans band backade Magnus med även gjorde en egen del av konserten, och det var inget annat än en succé! I mars 2024 är det så äntligen dags för Jesper Lindells nya album "Before The Sun" att se dagens ljus, och med det en turné!
Sedan Jesper Lindells album "Twilights" släpptes i januari 22 släpptes albumet "Twilights" har det hänt en hel del. Plattan hyllades samstämmigt i svensk och internationell press och sedan releasen har Jesper och hans band gjort över 100 spelningar i Sverige och Europa. Jesper Lindell har helt enkelt etablerat sig som en av Europas hetaste artister på rock och soul-scenen!
Jesper Lindells debutsingel »Moving Slow från 2017 blev en omedelbar framgång (guldplatta!) och har idag streamats nästan fem miljoner gånger. Med denna singel och den därpå följande EPn etablerades även Jespers samarbete med First Aid Kit-familjen, ett samarbete som fortsatte med First Aid Kits hyllade Leonard Cohen-hyllning på Dramaten, nu aktuell på skiva.

Efter diverse skivbolagsproblem kom det hyllade debutalbumet »Everyday Dreams kom 2019 och innehåll bland annat radiofavoriterna »Whatever Happens och »Stormy Waters. Albumet släpptes även internationellt och fick bland annat lysande kritik i amerikansk media.

Efter de stora framgångarna med debutsingeln "Moving Slow" (i skrivande stund nära 5 miljoner streams på Spotify) var det meningen att karriären skulle rulla på. Jespers enorma talang skulle få blomma ut och drömmen om att få ut och spela och bygga sin publik uppfyllas. Men så blev det inte. Första albumet "Everyday Dreams" spelades in men refuserades av stora skivbolaget, trots att flera av låtarna senare blev radiohits. Men genom envishet och beslutsamhet började situationen så småningom ordna upp sig.

Jesper åkte hem till Ludvika, repade ihop sitt band och hösten 2019 och våren 2020 var avsatta för turnerande. Men så blev det inte. Pandemi och vacklande hälsa satte stopp för planerna. Men istället för att deppa ihop omvandlade Jesper motgångarna till en enorm kreativ energi. Han skrev mängder av starka låtar, sökte nya sound och arrangemang tillsammans med sitt väl sammansvetsade band och började spela in. Allt trots en allvarlig njursjukdom. Men efter en lång och tung period med dialys fick Jesper en ny njure av sin pappa och trots en lång återhämtningsperiod turnerade Jesper och hans band flitigt. Under 2022 genomförde de över 100 spelningar!

Som support ser vi lokala fenomenet The Love Gangsters. Sedan bildandet mitt under 2020-pandemin i Gävle, har The Love Gangsters etablerat sig som varma förespråkare för den amerikanska musiktraditionen, särskilt den med rötter i södra USA. Denna djupa kärlek till musiken har tjänat som hjärtpunkt i deras låtskrivande, vilket snabbt har gjort dem till lokala favoriter.

Bandets medlemmar är inga nykomlingar i musikvärlden. De har en rik historia av att spela i olika band och har backat upp många framstående artister i en rad genrer, från punkrock och artrock till jazz och Americana.

Konserten är i foajén med stående publik

Hålltider och konsertlängd:
19.00 - Konserthus, biljettkassa och restaurang öppnar
20.15 - The Love Gangsters
21.00 - Jesper Lindell
(Jesper spelar cirka 80 minuter, utan paus).

Arrangör: Gävle Konserthus
Mar
6
Ons

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Trio Circle & Daniel Karlsson hyllar Billy Strayhorn!
Trio Circle & Daniel Karlsson hyllar Billy Strayhorn!

Trio Circle består av tre namnkunniga och starka personligheter som verkligen tar till vara på möjligheterna i den öppna och kreativa klangvärld som erbjuds i sättningen saxofon, bas och trummor. Nu bjuder de in pianisten Daniel Karlsson och hyllar Billy Strayhorn! Under ett mångårigt samarbete kunde man höra Duke Ellingtons orkester framföra många av huskompositören Strayhorns verk och sedan mitten av 1900-talet har små och stora band fortsatt tolka hans karaktäristiska och fantastiska musik!

Med musikerna i Trio Circle följer en lång lista av projekt och ensembler inom svensk och internationell jazz. Med inspiration från från trios ledda av Joe Henderson, Sonny Rollins och Joe Lovano startade Magnus, Hans och Oscar Trio Circle för fem år sedan. Sedan dess har de hunnit med en mängd konserter och i januari 2022 släppte de sitt första självbetitlade album som fick ett mycket fint mottagande! Magnus har under de senaste 15 åren lett flera egna grupper och hörts som personlig röst, solist och medlem i flera av landets ledande storband som Håkan Broströms New Places Orchestra och konserthusets egna Blue House Jazz Orchestra. Precis som Hans inledde Magnus karriären i legendariska Fredrik Norén Band. Hans har under många år varit anlitad av de allra främsta: Putte Wickman, Monica Zetterlund, Bernt Rosengren m fl och han är också det självklara valet för internationella storstjärnor som Scott Hamilton, Ken Peplowski, Harry Allen och Champion Fulton som han turnerat med i Europa och USA. Oscar har trots sin unga ålder redan blivit etablerad på den svenska jazzscenen. Han har under sin musikaliska karriär spelat med giganter som Bernt Rosengren, Nisse Sandström, Jan Allan och Harry Allen. Oscar har mottagit flertalet stipendier och priser för sitt trumspel, bl a Ronnie Gardiners Swedish Drummer Deserving Wider Recognition Award 2017, Uppsala Jazzstiftelse 2021 och han var den första att bli tilldelad Jazzaspen 2021.

Bandets gäst är en av landets mest framstående och personliga pianister, Daniel Karlsson! Daniel är välkänd genom sina samarbeten med bland annat Magnus Öström, Till Brönner, Nils Landgren, Rigmor Gustafsson och förstås Grammisbelönade Oddjob! Just nu leder han framgångsrikt sin trio tillsammans med Christian Spring och Fredrik Rundqvist. De har precis släppt gruppens senaste album ?Sorry Boss?.

Magnus Do?lerud ? tenorsax
Hans Backenroth ? bas
Oscar Johansson Werre - trummor
Daniel Karlsson ? piano

Konsertens längd: Cirka 2 timmar, inklusive paus.

Arrangör: Gävla JazzClub i samarbete med Gävle Konserthus.
Mar
8
Fre

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Monstrets tid
Monstrets tid är en nyskriven humorföreställning av och med Olof Wretling, Mattias Fransson och Sven Björklund från Klungan och Mammas nya kille, regi Ada Berger. Monster finns överallt. Bakom fasaderna och i mörkret. Bland världens ledare och små dagisbarn. Mörkret sänker sig i salongen. Aldrig tidigare har så många monster samlats under samma tak. Urpremiär 6 oktober på Kulturhuset Stadsteatern.

Föreställningslängd:
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Mar
8
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
PÖNTINEN SPELAR SCHRIABIN
Konst och färg har varit inspirationen för många kompositörer, men mest av allt för Alexander Scriabin som var en stark förespråkare för "synestesi" ? att höra musik men se färger och former. Han uppfann ett instrument "Clavier à lumières" som med ljus representerade varje musikalisk ton med individuella färger. Joana Carneiro dirigerar Debussys första orkestersvit och Ana Clynes "Within her arms". Roland Pöntinen är solist för pianokonserten av färger.

Joana Carneiro DIRIGENT
Roland Pöntinen PIANO

A.CLYNE Within her arms
C.DEBUSSY Premiere suite
A. SCRIABIN Pianokonsert op. 20 f# moll

Längd ca. 1 timme 45 minuter inklusive paus

Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Mar
9
Lör

Gävle Teater , (kl. 16:00-00:00)
 
Monstrets tid
Monstrets tid är en nyskriven humorföreställning av och med Olof Wretling, Mattias Fransson och Sven Björklund från Klungan och Mammas nya kille, regi Ada Berger. Monster finns överallt. Bakom fasaderna och i mörkret. Bland världens ledare och små dagisbarn. Mörkret sänker sig i salongen. Aldrig tidigare har så många monster samlats under samma tak. Urpremiär 6 oktober på Kulturhuset Stadsteatern.

Föreställningslängd:
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Mar
9
Lör

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Monstrets tid
Monstrets tid är en nyskriven humorföreställning av och med Olof Wretling, Mattias Fransson och Sven Björklund från Klungan och Mammas nya kille, regi Ada Berger. Monster finns överallt. Bakom fasaderna och i mörkret. Bland världens ledare och små dagisbarn. Mörkret sänker sig i salongen. Aldrig tidigare har så många monster samlats under samma tak. Urpremiär 6 oktober på Kulturhuset Stadsteatern.

Föreställningslängd:
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Mar
9
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 20:00-00:00)
 
Bo Kaspers Orkester - In Concert
Nordens Största Liveband, Bo Kaspers Orkester, åker ut på en omfattande turné våren 2024
- Ett Måste för Musikälskare!

Under våren 2024 tar det nordiska musikfenomenet, Bo Kaspers Orkester, med sig det helt nya formatet "Bo Kaspers Orkester - In Concert" och åker ut på en omfattande turné genom hela Sverige. Detta är föreställningen som hyllar och sammanfattar mer än 30 år av musikalisk excellens och framgång. I oktober 2023 och i upptakt till kommande turnén, släpper Bo Kaspers Orkester det efterlängtade fjortonde albumet ?Landet vi ärvde?.

Bo Kaspers Orkester, som grundades på 1990-talet, har konstant omdefinierat sin musik och levererat överraskningar i varje ton. Det är svårt att hitta ett svenskt band som har krossat genregränser med lika mycket bravur och mångsidighet. De behärskar konsten att förena det lätta med det djupa, det poetiska med det raka. Genom åren har de smidigt rört sig mellan jazz, funk, pop, visa och soul, och de har charmat inte bara svenska scener utan även erövrat Norge, Danmark och Finland med slutsålda konsertlokaler och storslagen allsång. Med över en miljon sålda album och fem nummer ett-placeringar på den svenska albumlistan har Bo Kaspers Orkester bevisat sin exceptionella begåvning gång på gång. Hösten 2017 bjöd de in till sin första helkvällsshow, "Allt ljus på oss," på Rondo i Göteborg, och denna banbrytande idé fortsatte till Cirkus i Stockholm. Under 2022 briljerade de i Sveriges Televisions "På spåret", följt av en julskiva som fick kritikerna att jubla och en slutsåld julturné med en 16-mannaband.

Strax innan konsertens premiär på Rival I oktober 2023 släppte Bo Kaspers Orkester det efterlängtade fjortonde albumet ?Landet vi ärvde?

Nu tar de ännu ett steg framåt och i Bo Kaspers In Concert höjs ribban ytterligare med en unik atmosfär som ger klassiker, tolkningar och nykomponerat nytt liv. Allt detta levereras av ett band som inte sällan benämns som "Sveriges bästa liveband" och som Jan Gradvall i Dagens Industri beskrev som "soul i världsklass."

Bo Kaspers Orkester In Concert spelar hela hösten på Hotel Rival och den stora vårturnén startar 25 januari 2024 på Lorensbergsteatern i Göteborg.

Det är en kväll av små och stora under som du helt enkelt inte får missa. Boka din biljett nu och låt dig förtrollas av Bo Kaspers Orkester i sitt mest episka format någonsin!


Längd ca 2 timmar utan paus
Arrangör: Lifeline Entertainment
Nöjesinfo och Lunchmenyer direkt till din mail och mobil?

Fyll i dina uppgifter så skickar vi info till dig när det är aktuellt.

Ditt namn
E-post
Mobilnummer

 
Dagens veckodag för att slippa SPAM
Ort
Kryssa i den info Du vill få:
Nöjesinfo via mail
Nöjesinfo via SMS
Lunchmeny via mail
Lunchmeny via SMS

» Annonser «

» Annonser «